3D Ultralyd

3D Ultralyd i Trondheim

De fleste foreldre synes syns 3D ultralyd gir en mye mer livaktig framstilling enn tradisjonelle 2D bilder. Overflatestrukturene sees mye bedre og man får et lite innsyn inn til den lille og hvordan denne ser ut.

3D-bilder er en serie med 2D bilder tatt i svært hurtig rekkefølge over en gitt snittflate. Maskinvaren framstiller så snittflaten 3 dimensjonalt. Bildene kan roteres og vinkles slik at vi får best mulige bilder.

Trenger du 3D-ultralyd?

Vi har lang erfaring med ultralyd. Noen ganger er vi heldige og får utrolig fine bilder. Aller best blir bildene med vaginal ultralyd i uke 9-12 og med ultralyd på magen i uke 20-28. Hvis fosteret ser mot ultralyd-proben og har fostervann foran kroppen og ansiktet, blir bildene enda bedre. Vi vet aldri på forhånd hvor optimale forholdene er, eller hvor vanskelig det er, men vi skal gjøre så godt vi kan.

Noen ganger kan en arm, en fot eller navlesnoren ligge foran og skygge for ansiktet. Som regel må vi jobbe litt for å få gode bilder. Det er grunnen til at vi setter av ekstra tid til 3D ultralyd.

Vi vil gjerne gi dere så fine bilder som mulig. Du kan lese mer om ultralydundersøkelse og fosterdiagnostikk ved å klikke på denne linken: Helsenorge – ultralydundersøkelse.

Medisinsk sett gir ikke 3D ultralyd bedre informasjon enn 2D. Det er grunnen til at vi fortsatt benytter 2D ultralyd når vi ønsker å se organene til fosteret. Du kan lese mer om ultralyd her.

Vi har ingen ventetid og hjelper deg med dine plager.