Gynekologisk ultralyd

Gynekologisk undersøkelse med ultralyd

Gynekologisk ultralyd er kanskje den viktigste grunnen til at du skal la en gynekolog foreta dine gynekologiske undersøkelser.

De fleste forbinder ultralyd med graviditet, men vi kan også bruke ultralyd til å undersøke forhold i kvinnens underliv.

Vi bruker en ultralydprobe som er en tynn «stav» som blir forsiktig ført inn i skjeden. Vi har det mest avanserte ultralydutstyret som er tilgjengelig på markedet. Innvendig ultralyd er ikke farlig. Det brukes lydbølger og ingen stråling. Det er vanligvis ikke smertefullt å ta denne undersøkelsen.

Med ultralyd kan vi i detalj beskrive din livmor og dine eggstokker. Foruten ekspertisen og erfaringen en gynekolog har, er ultralydundersøkelsen den største forskjellen mellom en allmennpraktiker og en spesialist i gynekologi.

Noe av det vi kan undersøker ved gynekologisk ultralyd er:

Cyster, årsaker til uregelmessige sykluser

PCOS og andre hormonelle forstyrrelser

Hvor du er i syklusen din, om du nærmer deg eggløsning

Om spiralen din ligger riktig og hvordan man best kan sette spiralen inn.

Muskelknuter og polypper i livmoren,- grunner som kan gi smerte og blødningsforstyrrelser

Om det er grunn til å mistenke forskjellige tilstander av gynekologisk kreft

Om det er grunn til å ta andre spesifikke blodprøver for å avdekke ditt problem

Legen vil som regel fortelle deg hva undersøkelsen har vist. Svar på prøver som vi tar vil ta fra noen dager til noen uker, avhengig av hvilke prøver som blir tatt. Vi gir deg alltid svar på de testene vi måtte ta, enten får du svar på sms eller vi sender deg et svar. Du behøver ikke kontakte fastlegen din for at du skal få svar på prøvene.

Vi har studentpriser og lave priser til ungdom:

Alle kvinner mellom 25 år og 69 år, bør ta celleprøve fra livmorhalsen hvert tredje år. Dette er anbefalinger gitt av Helsedirektoratet. Her får du viktig informasjon gitt av Kreftregisteret for kvinner som har tatt en celleprøve fra livmorhalsen.

Her kan du også lese mer om gynekologisk undersøkelse fra ung.no eller se informasjon fra vår egen nettside.

Kompetanse

Gynekologene ved Sentrum Gynekologi har 10 års erfaring innenfor kvinnehelse og har gjort mer enn 25.000 gynekologiske ultralyder og ultralydvurderinger. Hos oss får du kompetanse og trygghet.